Over De Grote Schrijfwedstrijd

Bereid je samen met detective Appie voor op De Grote Schrijfwedstrijd 2015. In de speciaal ontwikkelde digibordlessen neemt detective Appie (Abdelkader Benali) de kinderen mee langs de Schrijfgeheimen van bekende kinderboekenschrijvers, die actief zijn als Schoolschrijver. Bekijk deze geheime tips als de perfecte voorbereiding op de wedstrijd.

Digibordlessen

De digibordlessen geven leerkrachten praktische handvatten om samen met de leerlingen met de wedstrijd aan de slag te gaan. Tevens bieden de lessen ook nieuwe en creatieve invalshoeken voor het reguliere schrijfonderwijs. Vragen als: moet een gedicht rijmen? hoe maak ik een verhaal spannend? waar haal ik inspiratie vandaan? worden op een speelse manier beantwoord. De lessen zijn gratis te downloaden van de website.

Deelnemen aan de wedstrijd

Na de digibordlessen zijn leerlingen klaar voor De Grote Schrijfwedstrijd die loopt van 7 oktober tot en met 15 november 2015. Twee Schoolschrijvers hebben een verhaalbegin geschreven dat de kinderen mogen afmaken. Selma Noort schreef het begin voor groep 3 t/m 5 en Arend van Dam neemt groep 6 t/m 8 mee in zijn verhaal.

De Grote Schrijfwedstrijd op social media

Laat zien dat je meedoet met de wedstrijd met de hashtag #GSW15! Via de Facebookpagina's van De Schoolschrijver, Uitgeverij Zwijsen en Kinderschrijflab blijf je ook op de hoogte van de wedstrijd.

Over de organisatie

De Grote Schrijfwedstrijd is tot stand gekomen door een samenwerking tussen ABN AMRO, De Schoolschrijver en Uitgeverij Zwijsen.

De Schoolschrijver

Alle kinderboekenschrijvers die hun Schrijfgeheim hebben gedeeld, werken als Schoolschrijver in het basisonderwijs. Zij weten als geen ander hoe zij de talige creativiteit van kinderen kunnen stimuleren. De Schoolschrijver Academie biedt leerkrachten workshops aan op het gebied van creatief taalonderwijs, leesmotivatie en schrijven. Meer weten? Zie www.deschoolschrijver.nl

ABN AMRO

ABN AMRO wil met haar maatschappelijke programma Partner van de Toekomst mensen een duwtje in de rug geven bij het ontdekken van hun talent of het realiseren van hun ambities. En door iedereen te stimuleren om alles eruit te halen wat in hen zit. Goed kunnen lezen is een belangrijke vaardigheid om je talenten te kunnen ontwikkelen! Honderden collega's zetten zich ieder jaar dan ook vrijwillig in om het leesplezier van veel kinderen te vergroten. Wij zijn erg trots dat wij ook Partner van de Toekomst zijn van De Grote Schrijfwedstrijd.

Uitgeverij Zwijsen

Uitgeverij Zwijsen is al meer dan 160 jaar een toonaangevende uitgever in het basisonderwijs. Ruim 80% van de kinderen leert op school lezen met Zwijsen. Lezen is de basis van leren. En schrijven is daar natuurlijk onlosmakelijk mee verbonden. Met De Grote Schrijfwedstrijd willen wij kinderen laten ervaren hoe leuk schrijven is, want wie schrijft, die blijft!